Perkongsian Artikel Terpilih Hasil Penyelidikan Geran Insentif Penyelidikan Untuk Pengajaran Dan Pembelajaran (GIPP) | CENTRE FOR ACADEMIC DEVELOPMENT AND LEADERSHIP EXCELLENCE
» ARTICLE » Perkongsian Artikel Terpilih Hasil Penyelidikan Geran Insentif Penyelidikan untuk Pengajaran dan Pembelajaran (GIPP)

GIPP adalah inisiatif yang bertujuan untuk meningkatkan kualiti dan keberkesanan  Pengajaran dan Pembelajaran (P&P) melalui aktiviti penyelidikan. Selain itu, geran ini juga bertujuan untuk menyumbang idea dan kepakaran dalam penggubalan polisi P&P. Hasil penyelidikan ini boleh dijadikan asas dalam membuat perancangan strategik berkaitan P&P di universiti, malah memberi impak kepada UPM dan pelajar sejajar dengan Matlamat 1 UPM untuk mempertingkatkan kualiti dan daya saing graduan.

Berikut adalah senarai penerbitan hasil dari penyelidikan GIPP:

Prof. Madya Dr. Halimatus Sakdiah Minhat

Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan, UPM

Integrating Music in Medical Curriculum: The 'K-POP' Way of Learning Anatomy

Prof. Dr. Rahmita Wirza O.K. Rahmat

Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat, UPM

Tajuk Projek:

Cloud-based Educational Learning System (CELS) with Mobile Holographic Display (MHD) for Interactive and Integrated Learning

Prof. Madya Dr. Kamariah Kamaruddin

Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi, UPM

Tajuk Projek:

Membantu Proses Pembelajaran Kanak-Kanak dalam  Meningkatkan Kemahiran Psikolinguistik Melalui Karya Sastera dan Sumber Alam Dalam Teknologi